Sage vám prináša množstvo jednoduchých a skvelých receptov.
Zaregistrujte svoj výrobok Sage a získajte záruku o jeden rok naviac.
Vybrané výrobky značky Catler sa od januára 2018 menia na značku Sage.
Stiahnite si náš katalóg výrobkov s užitočnými informáciami a tipmi.
Nemusíte byť barista, aby ste pripravili dokonalú kávu. Vždy, keď sa hovorilo o automatickom kávovare, znamenalo to kompromis v chuti – to je už minulosť. V porovnaní s plnoautomatickými prístrojmi Vám stále zostáva kontakt s prípravou Vašej obľúbenej kávy. The OracleTM vytvára kvalitnú kávu, ktorá chutí ako vo Vašej obľúbenej kaviarni. Systém OracleTM disponuje automatickým mletím, dávkovaním a utlačením (tampovaním) kávy. Automatizuje najťažšiu časť ručnej prípravy kvalitného a výborného espressa. Môžete extrahovať espresso a súčasne pripravovať mlieko, čo Vám umožní pripraviť Vaše obľúbené latté alebo cappuccino za pár sekúnd v excelentnej kvalite.
Dokonalá šálka kávy vyžaduje správnu kombináciu krokov počnúc mletím cez správnu teplotu až po tlak, a to v priebehu celej doby extrakcie. Srdcom profesionálneho espressa „The OracleTM je výhrevný systém s dvomi nerezovými ohrievačmi vody. Samostatný ohrievač vody na prípravu espressa s toleranciou len +/- 1 °C a samostatný ohrievač vody na tvorbu pary, ktorý zabezpečuje stály výdaj pary v momente. Môžete tak súčasne pripravovať espresso pri optimálnej teplote s dosiahnutím maximálnej chuti a zároveň napeniť mlieko. Naviac je sparovacia hlava prístroja vybavená výhrevným telesom, ktoré zabezpečuje, že od začiatku až do konca extrakcie bude v celom systéme udržaná konštantná teplota. Integrovaný kónický mlynček s kovovými mlecími kameňmi automaticky namelie, nadávkuje a utlačí (utampuje) až 22 gramov kávy pre dvojnásobnú explóziu chuti.
Takmer všetky profesionálne prístroje na prípravu kávy sú štandardne vybavené pretlakovým ventilom. Náš The OracleTM tiež nie je výnimkou. Tento plne komerčný prvok vymedzuje maximálny tlak, a to v priebehu celej extrakcie. Tým zabraňuje možnej horkosti kávy, ktorá sa môže objaviť práva vďaka chýbajúcemu pretlakovému ventilu, keď dôjde ku spáleniu kávy vo filtri. Druhou funkciou pretlakového ventilu je tzv. nízkotlakové predsparenie. Vďaka tejto funkcii dochádza k postupnému zvyšovaniu tlaku, ktorý sa tak rovnomerne rozprestrie po povrchu kávy vo filtri, aby bola zabezpečená maximálne rovnomerná extrakcia kávy.
Dokonalá šálka kávy je výsledkom dokonalej kombinácie niekoľkých vstupných faktorov – čerstvo namletej a správne utlačenej kávy, správneho tlaku, nahriatej šálky a v neposlednom rade teploty vody. Kolísaním teploty počas extrakcie dochádza k strate peny a výsledná káva stratí svoju krásnu kávovú, resp. orieškovú farbu za pár sekúnd. Profesionálne espresso The OracleTM prichádza s inovatívnou technológiou kontroly teploty v priebehu celej extrakcie. Elektronický PID systém zaznamenáva teplotu v priebehu celej doby extrakcie, vyrovnáva kolísanie teploty a zabezpečuje jej stabilitu počas celého procesu.
Prístroj SAGE BES980 (The OracleTM) patrí k špičke vo svojej kategórii, a to vďaka špeciálne navrhnutým funkciám. Jednoducho a rýchlo si môžete upraviť teplotu extrahovanej kávy, tlak pred sparením a taktiež aj dobu extrakcie kávy. Máte možnosť nastaviť si hrúbku mletia alebo teplotu mlieka. Vďaka ovládaciemu ventilu s prepadom (OPV) prístroj zabráni maximálnemu pretlaku počas extrakcie, čo zabraňuje vzniku horkých príchutí vo Vašej káve. Prístroj disponuje aj tzv. nízkotlakovým predinfúznym systémom, ktorý postupne zvyšuje tlak pre rovnomernú extrakciu kávy.
Na displeji si môžete navoliť veľkosť šálky Vašej obľúbenej kávy. Rýchly ohrev, plnenie zásobníka vodou spredu a zozadu, nastavenie hodín, automatické spustenie, možnosť odvápnenia v domácom prostredí, atď., to všetko je len krátke zhrnutie vlastností a funkcií, ktorými je profesionálne espresoo SAGE BES980 vybavené.
Zabudovaný kónický mlynček automaticky melie, dávkuje a utláča kávu (14 g alebo 22 g podľa vloženého sitka) rovnako ako profesionálne kávovary, no na rozdiel od iných nezanecháva nečistoty.
Dva antikorové ohrievače vody a nahrievaná sparovacia hlava, ovládaná technológiou PID, zaistia, že káva bude extrahovaná pri správnej teplote, vďaka čomu získate maximálnu chuť.
Parná dýza so samostatným ohrievačom vody automaticky napeňuje mlieko a po dokončení sa aj sama vyčistí. Pripravuje dokonalú mliečnu penu s mikrobublinami, zvýrazňujúcu chuť kávy a ako stvorenú pre Latté art.