Sage | Recepty a tipy | Domáca jahodová marmeláda z pekárne Sage

Domáca jahodová marmeláda z pekárne Sage

Přehrát video
Jahodová marmeláda
90 minút
Príprava jedla + varenie
Ľahká
Náročnosť
4
Porcia

Ingrediencie

  • 500 g jahôd
  • 250 g cukru
  • 20 g pektogelu
  • Citrón (pár kvapiek)
  •  

Postup receptu

Koncom mája začali dozrievať prvé tuzemské jahody, a práve teraz jch sezóna vrcholí. Sú chuťovo výborné, šťavnaté, sladké a krásne voňajú a vďaka tomu si právom vydobily zaradenie medzi najobľúbenejšie ovocie.
Málokto už možno vie, že v jahodách je také množstvo cenných látok, vďaka ktroým sú veľmi prospešné pre naše zdravie. Obsahujú vitamíny A, C, E a tiež niektoré vitamíny skupiny B. Ďalej v nich nájdeme veľké množstvo antioxidantov, kyselinu listovú beta-karotén, fluór, fosfor a vápník alebo i mangán či draslík. Vďaka týmto látkám pomáhajú nielen posilovať imunitu, ale pomáhajú i k detoxikácii organizmu alebo v prípade nachladnutia a respiračných ochorení či ochorenia srdca. Ako ich ale uchovať v chutnej forme i na dlhšiu dobu? Jednou z možností je domáca marmeláda!
S pekárňou Sage BBM800 nie je príprava nijako náročná. Model automatickej pekárne ponúka pestrý výber programov. Má celkom trinásť prednastavených automatických druhov pečenia a prípravy cesta aj ďaľších surovín, a naviac si môžete nastaviť ďalších deväť osobných nastavení. Pekáreň si riadi výrobu marmelády sama vrátane miešania a na konci dostanete upozornenie, že už je všetko hotové. A všetko môžete sledovať na veľkom podsvietenom LCD displeji!

  1. 1.

    Odstopkované a umyté jahody dajte do mixéra Sage BBL605 a na pár sekúnd zvoľte program Pulse, pokiaľ máte radi v marmeláde kúsky ovocia. Pokiaľ chcete mať marmeládu bez kúskov, mixujte ďalej.

  2. 2.

    Pripravte si pekáreň Sage BBM800. Na marmeládu je potrebný pevný hnetací hák!

  3. 3.

    Do pekárne najprv nalejte ľahko rozmixované jahody, pokvapkajte pár kvapkami citróna (pre chuť a dlhšie udržanie farby), následne pridajte cukor a želírovací prípravok podľa návodu. My sme použili 20 g pektogelu.

  4. 4.

    Na pekárni Sage zvoľte program Jam.

  5. 5.

    Vložte formu s ingredienciami do pekárne a ďalej sa o nič nemusíte starať. Program trvá 1 hodinu a 5 minút. Počas procesu sa najprv zmes predohreje a následne sa marmeláda upečie.

  6. 6.

    Pripravte si poháre, v ktorých si budete marmeládu chcieť uchovať.

  7. 7.

    Po skončení programu sa ozve zvukový signál.

  8. 8.

    Naplňte poháre.

  9. 9.

    Nechajte vychladnúť.

  10. 10.

    Servírujte na čerstvém pečive s maslom alebo uschovajte do špajze na neskoršiu konzumáciu.

Tak jednoduché a taaak lahodné!