Postup receptu
Tiež sa vám niekedy stane, že máte na niečo chuť a vlastne neviete presne na čo? Nás takéto rozpoloženie priviedlo k drinku, ktorý si získáva stále väčšiu obľubu – Espresso tonic.
Mali sme totiž chuť na kávu, ale pritom na žiadnu z osvedčených variánt. A jediné, čo pre naše „zadanie“ bolo jasné, že sa malo jednať o osviežujúci nápoj s kávovou chuťou. Výsledkom je originálny, neotrlý drink s príjemne nahorklou chuťou.
Výhodou tohoto drinku je, že jeho príprava je úplne jednoduchá a ľahká. Základ pritom stále tvorí kvalitné espresso. S ním nám pomohol kávovar Sage BES875, ktorý zvládne pripraviť výbornú kávu ako profesionálny barista a má intuitívne a jednoduché ovládanie. Prostredníctvom inovatívnych technológií a funkcií sa dokáže postarať o dodržanie podmienok nevyhnutných pre prípravu dokonalej kávy, čo je predovšetkým udržanie správneho tlaku a stálej teploty vody. Integrovaný mlýnček na kávu s nerezovými mlecími kameňmi umožňuje namlieť len potrebné množstvo kávy priamo do držiaku a nastaviť hrubosť mletia kávy a dávkovanie. Pre prípravu variant kávy, ktoré obsahujú mlieko ako cappuccino alebo latté, je integrovaná parná tryska. Je otočná až o 360° a dokáže našľahať hodvábne jemnú mliečnu penu.
- 1.
Pripravte si svoju obľúbenú kávu v kávovare Sage BES875. Vhodné je, buď klasické espresso alebo doppio.
- 2.
Do priehľadného pohára nalejte svoju obľúbenú značku tonicu (100–150 ml). My sme použili 120 ml.
- 3.
Pridajte ľad.
- 4.
Na prvá razu si pomôžte čajovou lyžičkou, cez kterú pomaly začnete liať espresso do tonicu.
- 5.
Akonáhle získáte grif po príprave niekoľkých týchto drinkov, bude stačiť opatrne liť pripravenú kávu cez kocku ľadu ale je potrebné pracovať rýchlo a s čerstvými surovinami (tonic aj espresso), aby ste si vychutnali krásnu penu a vrstvy sa správne oddelily.
- 6.
Ihneď podávejte ku konzumácii.