Sage | Recepty a tipy | Raw guličky – rýchle a naviac „zdravá“ sladkosť na poslednú chvíľu

Raw guličky – rýchle a naviac „zdravá“ sladkosť na poslednú chvíľu

Přehrát video
Raw food v posledných rokoch získalo na obľube
30 minút
Príprava jedla + varenie
Ľahká
Náročnosť
35 ks
Porcia

Ingrediencie

  • 200 g mandlí
  • 200 g datlí
  • 1 lyžička chia semienok
  • 40 g strúhaného kokosu
  • na obalenie – strúhaný kokos, pistácie, kakao ...

Postup receptu

Raw food v posledných rokoch získalo na obľube. Pojem bol prevzatý z angličtiny a v preklade znamená surové jedlo. Jedná sa o tzv. živé jedlo a kľúčom k nemu je spôsob prípravy pokrmov, pri ktorom suroviny neprejdú tepelnou úpravou presahujúcou 42 stupňov Celzia. Vitariáni, teda vyznávači tejto stravy, veria, že takto si pokrmy zachovajú maximum dôležitých živín a enzýmov. My sme dostali chuť vyskúšať si sladkosti v raw úprave – a výsledok nás nadchol. Výborne chutí a naviac je hotové raz dva.
 
Aby sme si uľahčili prípravu sladkosti, vzali sme si na pomoc stolný mixér SAGE SBL920 the SUPER Q. Je veľmi výkonný, a to vďaka unikátnemu nožovému systému, ktorý dokáže pri plnom zaťažení vyvinúť rýchlosť až 300 km/h. Spoločne s nádobou na mixovanie dokáže spracovať ľubovoľné potraviny v akéjkoľvek kombinácii, a to na menšie častice rozmixovaných potravín, než je bežné. Práca s ním je veľmi jednoduchá, má 12 prednastavených rýchlostí a intívne ovládanie. Poradí si ako s klasickým mixovaním, tak so smoothie. A pokiaľ máte chuť na skutočnú a dokonalú delikatesu, môžete mixér použíť i s vakuovým nástavcom SAGE The VAC Q. Tým docielite optimálneho rozmixovania potravín, zužitkovanie maximálneho množstva enzýmov a výživových látok obsiahnutých v potravinách.

  1. 1.

    Do nádoby od mixéra SAGE SBL920 the SUPER Q dajte mandle, datle, chia semienka a kokos. Nasaďte a zistite veko nádoby pre bezpečné mixovanie.

  2. 2.

    Mixér zapnite tlačítkom ON a otočným ovládačom dajte MIX druhý stupeň a nechajte zhruba 4 minúty všetko mixovať.

  3. 3.

    Pre lepšie premiešanie si môžete pomocou pechovadlom, kde budete od krajov pechovať zmes k stredu a všetko sa tak dobre premieša a naseká nadrobno a vznikne krásne lepivé cesto. Nemixujte však moc dlho a moc rýchlo – zmes by mohla začať oddelovať tuk a to nechceme.

  4. 4.

    Akonáhle je zmes rozmixovaná, dajte si ju do nádoby a nechajte chvíľu vychladiť, pri mixovaní sa vďaka vysokému výkonu mixéru môže zahriať.

  5. 5.

    Po schladení vytvorte zo zmesi drobné guličky, ktoré budete obalovať v strúhanom kokose, kakaovom prášku alebo nasekaných pistáciách.

  6. 6.

    Vytvorené guličky skladujte v chladničke.

Guličky vám vydržia až do Vianoc, pokiaľ sa teda nezjedia skôr! :-)
 

SBL920

Pokrm pripravujeme pomocou:
Stolný super mixér

Dozvedieť sa viac