Sage | Recepty a tipy | Omáčka z pečených paprík

Omáčka z pečených paprík

Přehrát video
Cestoviny sú obľúbeným jedlom, a to nielen detí.
1 hodina
Príprava jedla + varenie
Ľahká
Náročnosť
4
Porcia

Ingrediencie

  • 3 červené papriky
  • 3 - 4 strúčiky česnaku
  • 1 cibule
  • 80 g masla
  • 200 - 300 ml vývaru
  • morčacie mäso
  • soľ
  • čierne korenie
  • tymián
  • rozmarín
  • olivový olej

    Na servírování:

    bazalka 
  • parmezán

Postup receptu

Cestoviny sú obľúbeným jedlom, a to nielen detí. Môžeme kombinovať najrôznejšie tvary a druhy s nespočtom omáčok a ďalších surovín. Skrátka, fantázii sa medze nekladú záleží len na našej momentálnej chuti. My sme tentokrát vyskúšali kombináciu s morčacím mäsom a krémovou omáčkou z čerstvých pečených paprík. Bola fantastická!

Na prípravu pokrmu sme mali len dve požiadavky – aby nám nezabrala príliš času a nebola zložitá. To sa podarilo, pretože sme si pribrali šikovného pomocníka – stolný mixér Sage The Fresh & Furious SBL620. Ten si dokáže poradiť ako s prípravou tých najjemnějších smoothie, tak so sekaním, mixovaním alebo trebárs drvením ľadu. O 100% výsledky mixovania sa postará zabudovaný nožový systém Kinetix s čepeľami z chirurgickej ocele v kombinácii s vysokootáčkovým motorom. Nádoba mixéra o objeme 1,5 l je vyrobená z ľahkého, a pritom vysoko odolného Tritanu bez BPA, ktorý je takmer nemožné rozbiť či poškriabať. Mixér má jednoduché ovládanie, ponúka 5 nastavení rýchlosti, špeciálne tlačítko Pulse pre okamžité mixovanie a predprogramované funkcie na drvenie ľadu, krém a zelené smoothie.

  1. 1.

    Cibuľu a česnak olúpte, cibuľu nakrájajte na osminky.

  2. 2.

    Červené papriky, cibuľu a česnek osoľte, okoreňte, povapkajte kvalitným olivovým olejom, pridajte kúsky tymiánu a rozmarínu, dajte piecť do rúry. 

  3. 3.

    Pieli sme na 220 C cca 20 min, prispôsobte podľa výkonu Vašej rúry. Pečte, pokiaľ na paprikách nebudú čierne pľuzgiere. Papriky v priebehu pečenia obráťte, nech sú opečené rovnomerne. 

  4. 4.

    Cibuľu a česnak sme vybrali o niečo skôr ako papriky.

  5. 5.

    Papriky z rúry dajte do mikroténového sáčku a nechajte zapariť. 

  6. 6.

    Ošúpte papriky a zbavte ich semienok. Nechajte ďalej vychladiť. 

  7. 7.

    Medzitým si nakrájajte morčacie mäso na kocky a orestujte. Pre ochutenie použite len soľ a čerstvo mleté korenie, aby korenie nezatienilo chuť omáčky. Mäso dajte bokom.

  8. 8.

    Dajte variť obľúbené cestoviny. K tomuto typu omáčky sa hodia napríklad Penne, Rigatoni, Fusilly.

  9. 9.

    Do mixéra Sage SBL620 dajte olúpané papriky, pečenú cibuľu a česnak s časťou pečených byliniek, rozpustené maslo (príliš nezahrievajte, len tak, aby se rozpustilo), soľ, korenie a čásť vývaru. Rozmixujte na stupeň 1 – Mix, tým zmes homogenizujete. Následne použite stupeň 5 – Liquify a omáčku nechajte mixovať aspoň 30 sekúnd. podľa konzistence dorieďte omáčku vývarom. Omáčka bude krásne hladká a krémová.

  10. 10.

    Než sa dovaria cestoviny, omáčku z mixéru prelejte do hrnca a ohrejte.

  11. 11.

    Uvarené testoviny a mäso zmiešajte pred podávaním na tanier s omáčkou, servírujte s lístkami bazalky a strúhaným parmezánom.

  12. 12.

    Mixér ihneď vyčistite pomocou programu Auto Clean. 

Sage vám praje dobrú chuť!

SBL620

Pokrm pripravujeme pomocou:
Stolný mixér

Dozvedieť sa viac