Sage | Recepty a tipy | Sladký chlebíček so sušeným ovocí a čokoládou

Sladký chlebíček so sušeným ovocí a čokoládou

Přehrát video
báječný nadýchaný a voňavý sladký chlebíček plný čokolády a sušeného ovocia
3h:25 minut
Príprava jedla + varenie
Ľahká
Náročnosť
8
Porcia

Ingrediencie

  • 330 ml vody
  • 40 g masla
  • Štipka soli
  • 2 lyžice cukru
  • 600 g bielej chlebovej múky
  • 2 lyžice sušeného mlieka
  • ½ lyičky zázvoru, ½ lyžičky medového korenia
  • 2 lyžičky aktívneho sušeného droždia
  • 100 g sušeného ovocia, čokoláda – podľa vlastných chutí (my jsme použili sušený ananás, papáju, brusnice a čokoládu)

Postup receptu

Na jesenné mlsanie sme si pre vás pripravili recept na báječný nadýchaný a voňavý sladký chlebíček plný čokolády a sušeného ovocia. Týmto jednoduchým receptom potešíte rodinu alebo priateľov či kolegov, pretože skrátka výborne chutí. Naviac ho zvládnu upiecť aj úplný začiatočníci, obzvlášť keď si na pomoc vezmú pomocníka. My sme si na pomoc „privolali“ domácu pekáreň od značky Sage s názvem The Custom Loaf Pro BBM800, ktorá pridává do chleba oriešky alebo ovocie presne v tú správnou dobu.
Táto inteligentná domáca pekáreň upečie chlieb, na aký máte chuť a v dobe, ktorú si určíte – stačí si len vybrať a vložiť suroviny. Z celkom trinástich prednastavených automatických druhov pečenia a prípravy cesta si vyberie každý. Ponúka aj funkciu nastavenia prepečenia kôrky, dokáže si poradiť i s cestom na pizzu alebo cestovinami či výrobou marmelády. Má unikátny skládací hnetací hák, vďaka ktorému pripraví chlieb bez nevzhľadných dier. Je energeticky úsporná a nešpiní žiadny riad pri miesení či kysnutí cesta.

  1. 1.

    Do formy na chlieb upevnite sklopný hnetací hák.

  2. 2.

    Dajte suroviny do pekárne Sage BBM800. Najprv tekuté, potom zvyšok. Ideálne je nasledovať poradie, ako je uvedené v ingredienciách. 

  3. 3.

    Vložte formu do pekárne a zavrite veko.

  4. 4.

    Do automatického dávkovača na sušené ovocie a orechy vložte zmes ovocia (sušené či kandizované), ktoré máte rádi a nasekanú čokoládu. 

  5. 5.

    Na pekárni nastavte pomocou ovladača Select program Sweet a ďalej pomocou Size a Select zvoľte veľkosť svojho budúceho bochníka. My sme zvolili 1 kg.

  6. 6.

    Spustite program voľbou Štart.

  7. 7.

    V priebehu programu sa ozve akustický signál a pekáreň pomocou automatického dávkovača pridá ovocie a čokoládu v tú správnu dobu a nepríde tak k zničeniu týchto surovín nadmerným hnetením. Vy sa nemusíte o nič starať. 

  8. 8.

    Na konci programu po upečení stačí stlačiť tlačítko Stop. 

  9. 9.

    Vyberte formu z pekárne. Pozor, je horúca!

  10. 10.

    Vyberte sladký chlebík z formy.

  11. 11.

    Vďaka sklopnému hnetaciemu háku to ide veľmi jednoducho, hák nezapečie do chlebíku. Už žiadne veľké krátery v chlebíku, páčenie von z formy a odrobinky okolo.

  12. 12.

    Podávajte s čajom alebo kávou. Pri servírovaní môžete doplniť ešte maslom, marmeládou či medom. 

Dobrú chuť!