Sage | Recepty a tipy | Cheeseburger

Cheeseburger

Přehrát video
Kontaktný gril Sage BGR840 je možné použiť aj ako otvorený BBQ gril
20 minút
Príprava jedla + varenie
Ľahká
Náročnosť
2
Porcia

Ingrediencie

  • 400 g mletého hovädzieho
  • worcestrová omáčka
  • nakladané korenie
  • petržlen
  • rozmarín
  • 2 žemle na burger
  • 2 plátky syra
  • červená cibuľa
  • ľadový šalát
  • rajčiny
  • kečup
  • tatarka
  • soľ
  • čierne korenie

Postup receptu

Hoci sa burgre dostali do slovenskej kuchyne pomerne nedávno, rýchlo sa v nej zabývali. Vedľa stánkov s rýchlym občerstvením najdeme dnes i mnoho reštaurácií, ktoré sa na burgre špecializujú. Avšak nie vždy máme čas do nich zavítať aleo si burgre chceme vychutnať inde – napríklad na záhrade s práteľmi. A do prípravy šťavnatého grilovaného burgru, ktorý sa ideálne hodí práve na garden party, sme sa pustili my!
 
Využili jsme k tomu osvedčený kontaktný gril Sage BGR840. Jeho výhodou je, že ho múžme použíť aj ako otevorený BBQ gril. Umožňuje tak prípravu najrôznejších pokrov – od klasiky akou je mäso, ryby a zelenina či ovocie, cez palacinky, omelety, alebo panini. Gril ponúka pät programov podľa typu mäsa (hovädzie, jahňacie, bravčové, kuracie a ryby) a nastaviť je možné tiež stupeň prepečenia od raw až po well done. Dosky grilu sú vyrobené zo zdravotne nezávadného materiálu Quantanium PFOA Free a sú vybavené teplotnými senzormi. Tie dokážu rozpoznať pokles teploty pri položení pokrmu na gril a vyrovnať ho navýšením. Naviac hornú rebrovanú a dolnú plochú dosku je možné medzi sebou meniť a výšku hornej dosky i sklon spodnej plochy tak ľubovoľne nastavovať. Súčasťou grilu je rovnako grilovacia sonda, ktorá pomôže pripraviť mäso podľa vlastných predstáv a postrážiť správnu teplotu i dobu grilovania.

  1. 1.

    Ochutíme mäso na burger – použijeme worcestrovú omáčku (1 čajová lyžička), nakladané korenie podľa chuti, soľ, čerstvo mleté čierne korenie a čerstvé bylinky (rozmarín a petržlen).

  2. 2.

    Všetko zmiešame a vytvoríme si 2 burgre – každý o hmotnosti 200 gramov, šírku „puku“ upravíme podľa veľkosti žemle.

  3. 3.

    Dáme rozpáliť gril Sage BGR840 na 200 °C.

  4. 4.

    Mäso bude trvať najdlhšie nesmieme ale zabudnúť na špargľu a žemle.

  5. 5.

    Žemľu dáme preč o niečo skôr než mäso a pripravíme si základ pre vloženie mäsa.

  6. 6.

    Jednu polovičku potrieme kečupom a na ňu dáme červenú cibuľu. Druhú polovicu potrieme tatarkou, pridáme ľadový šalát a cherry rajčinky.

  7. 7.

    Na cibuľu vložíme mäso z grilu, na neho plátok syra a priklopíme druhou polovicou.

  8. 8.

    K burgru servírujeme i všetko, čo sa nevošlo priamo do burgra. Šalát, rajčiny, cibuľu a pridáme aj grilovanú špargľu.  Gril eště za tepla zotrieme papierovým obrúskom a je upratané a môžete sa len baviť!

BGR840

Pokrm pripravujeme pomocou:
Kontaktný a barbeque gril 2v1 so sondou

Dozvedieť sa viac