Postup receptu
Na jarné grilovánie sa po chladnom zimnom období všetci tešíme a zbiehajú sa nám sliny pri pomyslení na voňavé a prepečené pochúťky. Hoci so sebou tohtoročná jar priniesla radu obmedzení, nemusíme zúfať, a naopak môžeme túto príležitosť využíť ke kulinárskemu experimentovaniu. Kompaktné grily sa totiž vojdú kamkoľvek – ako na balkón alebo terasu, tak i do kuchyne. Stačí vybrať správny recept a pustiť sa do diela. My sme tentokrát vyskúšali tak trochu iný hot dog – s grilovanou cibuľkou a klobásou. A bolo to jednoducho vynikajúce!
- 1.
Nastavte gril Sage BGR840 do barbecue polohy (otvorte dosky) a dajte ho rozpáliť na 200 °C.
- 2.
Cibuľu olúpte a nakrájajte na polkolieska.
- 3.
Bagety rozrežte pozdĺž, ale nedorežte až ku kraju, aby hot dog držal pohromade.
- 4.
Na plochú dosku nalejte kvapku oleja a vložte nakrájanú cibuľu. Na rebrovanú dosku naskladajte klobásky.
- 5.
Nechajte opekať. Po čase pridajte na rebrovanú dosku ku klobáskam bagetu, aby sa prehriala a opiekla.
- 6.
Akonáhle je cibuľa takmer opečená, pridajte cukor, aby ste si vytvorili karamelizovanú cibuľku. Na každé koliesko sme dávali 1 čajovú lyžičku cukru. Karamelizovaná cibuľka posunie váš hot dog do nových výšin.
- 7.
Akonáhle je na grile všetko hotové, bagetu potrite obľúbenou horčicou, my jsme použili hrubozrnnú, pridajte klobásu a navrstvite cibuľkou.
- 8.
Pokiaľ je gril ešte teplý, nie je nič jednoduchšieho, ako ho pomocou papierových utierok zotrieť do čista.
- 9.
K poriadnemu hot dogu doporučujeme servírovať pivo, skoro trebárs točené zo súdka.
Grilovali sme na inteligentnom kontaktnom grile Sage BGR840, ktorý je možné použíť i ako otvorený BBQ gril. Je to naozaj výkonný a profesionální pomocník, který si dokáže poradiť so širokým repertoárom – ako s klasikou ako je mäso, ryby a zelenina či ovocie, tak i s palacinkami, omeletou, aleboo práve s hot dogom. Na výber je pät programov podľa typu mäsa (hovädzie, jahňacieí, bravčové, kuracie a ryby) a tiež stupeň prepečenia od raw až po well done. Dosky grilu sú vyrobené zo zdravotne nezávadného materiálu Quantanium PFOA free a sú vybavené teplotnými senzormi, ktoré dokážu rozpoznať pokles teploty pri položení pokrmu na gril a vyrovnať ho navýšením. Hornú rebrovanú a dolnú plochú doskuje možné medzi sebou meniť a výšku hornej dosky a sklon spodnej plochy nastavovať. Súčásťou grilu je tiež grilovacia sonda, ktorá pomôže pripraviť mäso podľa vlastných predstáv a postrážiť správnu teplotu a dobu grilovania.
Sage tým Vám praje dobrú chuť.