Fašiangové kapustové závitky so škvarkami

Fašiangové kapustové závitky so škvarkami
Kapustové závitky so škvarkami
30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
3
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g kyslej kapusty
  • 125 ml mlieka
  • 25 g masti
  • 10 g droždia
  • Škvarky/anglická slanina - množstvo podľa chuti
  • rasca
  • soľ

Postup receptu

  1. Najprv si pripravíme domáce škvarky a masť. Môžete si kúpiť aj hotové.
  2. Tekuté prísady - najprv mlieko, potom masť, soľ, rascu, škvarky a (ak chcete) anglickú slaninu na malé kocky, kyslú kapustu, múku a nakoniec rozdrobené droždie - vložíme do prístroja Sage Custom Loaf Pro so skladacím hnetacím hákom.
  3. Na pekárni Sage vyberieme program Cesto. Prísady sa samy premiešajú a prebehne kysnutie. Trvá to 1,5 hodiny.
  4. Vykysnuté cesto vytiahneme a rozdelíme na 16 kusov. Vďaka skladaciemu háku sa veľmi rýchlo a ľahko vyberá. Cesto rozvaľkáme na bochníky a necháme ho ešte asi 15 minút kysnúť na pomúčenej doske, kým sa rúra zohrieva.
  5. Vytvarujeme kapustové bochníčky a natlačíme na ne mriežku z vajíčka, potrieme roztopenou masťou a na ozdobu posypeme celými rascovými semienkami.
  6. V rúre nastavíme teplotu 180˚C, horúci vzduch a pečieme asi 20 minút dozlatista.