Fašiangové kapustové závitky so škvarkami


Kapustové závitky so škvarkami

30 minut
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie

Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla

3
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 250 g kyslej kapusty
- 125 ml mlieka
- 25 g masti
- 10 g droždia
- Škvarky/anglická slanina - množstvo podľa chuti
- rasca
- soľ
Postup receptu
- Najprv si pripravíme domáce škvarky a masť. Môžete si kúpiť aj hotové.
- Tekuté prísady - najprv mlieko, potom masť, soľ, rascu, škvarky a (ak chcete) anglickú slaninu na malé kocky, kyslú kapustu, múku a nakoniec rozdrobené droždie - vložíme do prístroja Sage Custom Loaf Pro so skladacím hnetacím hákom.
- Na pekárni Sage vyberieme program Cesto. Prísady sa samy premiešajú a prebehne kysnutie. Trvá to 1,5 hodiny.
- Vykysnuté cesto vytiahneme a rozdelíme na 16 kusov. Vďaka skladaciemu háku sa veľmi rýchlo a ľahko vyberá. Cesto rozvaľkáme na bochníky a necháme ho ešte asi 15 minút kysnúť na pomúčenej doske, kým sa rúra zohrieva.
- Vytvarujeme kapustové bochníčky a natlačíme na ne mriežku z vajíčka, potrieme roztopenou masťou a na ozdobu posypeme celými rascovými semienkami.
- V rúre nastavíme teplotu 180˚C, horúci vzduch a pečieme asi 20 minút dozlatista.