Horká čokoláda
![Horká čokoláda](/Sage/media/static-media/70f5a62a-1820-4ce9-8291-96ef1f22533f@w1920.jpg)
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept1.png)
hustota nápoja závisí od množstva použitej čokolády
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept2.png)
10
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept3.png)
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept4.png)
1
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 250 ml vody
- 50 g horkej čokolády
- čajová lyžička kakaového masla
- chilli, med a vanilka podľa chuti
Postup receptu
- Pravá horúca čokoláda vzniká rozpustením čokolády v mlieku alebo vode, pričom intenzita chuti a hustota nápoja závisí od množstva použitej čokolády.
- Sage BMF600 ohrieva vodu na 60 °C. Do horúcej vody postupne vsypte kúsky čokolády.
- Na 250 ml vody je potrebných 50 g horkej čokolády alebo 60 g bielej čokolády a maximálne čajová lyžička kakaového masla.
- Nakoniec do rozpustenej čokolády pridajte korenie podľa vlastného výberu.
- Medzi tradičné prísady patrí chilli, med a vanilka.