Horká čokoláda
hustota nápoja závisí od množstva použitej čokolády
10
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
1
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 250 ml vody
- 50 g horkej čokolády
- čajová lyžička kakaového masla
- chilli, med a vanilka podľa chuti
Postup receptu
- Pravá horúca čokoláda vzniká rozpustením čokolády v mlieku alebo vode, pričom intenzita chuti a hustota nápoja závisí od množstva použitej čokolády.
- Sage BMF600 ohrieva vodu na 60 °C. Do horúcej vody postupne vsypte kúsky čokolády.
- Na 250 ml vody je potrebných 50 g horkej čokolády alebo 60 g bielej čokolády a maximálne čajová lyžička kakaového masla.
- Nakoniec do rozpustenej čokolády pridajte korenie podľa vlastného výberu.
- Medzi tradičné prísady patrí chilli, med a vanilka.