Horká čokoláda

Horká čokoláda
hustota nápoja závisí od množstva použitej čokolády
10
Príprava pokrmu + varenie
Ľahká
Obtiažnosť jedla
1
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 250 ml vody
  • 50 g horkej čokolády
  • čajová lyžička kakaového masla
  • chilli, med a vanilka podľa chuti

Postup receptu

  1. Pravá horúca čokoláda vzniká rozpustením čokolády v mlieku alebo vode, pričom intenzita chuti a hustota nápoja závisí od množstva použitej čokolády.
  2. Sage BMF600 ohrieva vodu na 60 °C. Do horúcej vody postupne vsypte kúsky čokolády.
  3. Na 250 ml vody je potrebných 50 g horkej čokolády alebo 60 g bielej čokolády a maximálne čajová lyžička kakaového masla.
  4. Nakoniec do rozpustenej čokolády pridajte korenie podľa vlastného výberu.
  5. Medzi tradičné prísady patrí chilli, med a vanilka.