Grilovaná roštenka z mladého býka s grilovaným kukuričným kláskom s cesnakovým maslom.

Grilovaná roštenka z mladého býka s grilovaným kukuričným kláskom s cesnakovým maslom.

Podávajte s opečenou bielou bagetou.

40 minút
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu

Ingrediencie

  • 1 kg roštenky z mladého býka
  • 4 kusy kukuričných kláskov
  • 1 polievková lyžica hrubej morskej soli
  • 1 polievková lyžica farebného korenia
  • 150 g masla
  • 2 stonky cesnaku
  • 1 kus bielej bagety

Postup receptu

  1. Na rozpálený gril (cca 220 °C - termostat nastavený na hodnotu SEAR) položte osušené mäso (malo by mať izbovú teplotu), ktoré predtým neosoľte, neokoreňte ani nemarinujte!
  2. Grilujte ho z oboch strán asi 5 a 5 minút (medium).
  3. Potom ho z grilu zdvihnite, položte na dosku a až teraz ho z oboch strán osolte a okoreníte čerstvo mletým korením.
  4. Nechajte odpočívať 2 minúty a potom servírujte na tanieri.
  5. Vhodnou prílohou je kukuričný klas, ktorý rozkrojte na tri časti a grilujte na panenskom olivovom oleji. Počas grilovania klas niekoľkokrát otočte.
  6. Po opečení ho potrite rozpáleným maslom a podľa chuti osoľte. Rovnakým spôsobom pripravte aj podľa dĺžky rozkrojenú hlavičku cesnaku.
  7. Podávajte s opečenou bielou bagetou.