Grilovaná roštenka z mladého býka s grilovaným kukuričným kláskom s cesnakovým maslom.
Podávajte s opečenou bielou bagetou.
40 minút
Príprava pokrmu + varenie
Príprava pokrmu + varenie
Stredne ťažký
Obtiažnosť jedla
Obtiažnosť jedla
4
Porcií pokrmu
Porcií pokrmu
Ingrediencie
- 1 kg roštenky z mladého býka
- 4 kusy kukuričných kláskov
- 1 polievková lyžica hrubej morskej soli
- 1 polievková lyžica farebného korenia
- 150 g masla
- 2 stonky cesnaku
- 1 kus bielej bagety
Postup receptu
- Na rozpálený gril (cca 220 °C - termostat nastavený na hodnotu SEAR) položte osušené mäso (malo by mať izbovú teplotu), ktoré predtým neosoľte, neokoreňte ani nemarinujte!
- Grilujte ho z oboch strán asi 5 a 5 minút (medium).
- Potom ho z grilu zdvihnite, položte na dosku a až teraz ho z oboch strán osolte a okoreníte čerstvo mletým korením.
- Nechajte odpočívať 2 minúty a potom servírujte na tanieri.
- Vhodnou prílohou je kukuričný klas, ktorý rozkrojte na tri časti a grilujte na panenskom olivovom oleji. Počas grilovania klas niekoľkokrát otočte.
- Po opečení ho potrite rozpáleným maslom a podľa chuti osoľte. Rovnakým spôsobom pripravte aj podľa dĺžky rozkrojenú hlavičku cesnaku.
- Podávajte s opečenou bielou bagetou.