Sage | Recepty a tipy | Panini

Panini

Přehrát video
Potrite dosky trochou olivového oleja
15 minút
Príprava jedla + varenie
Ľahká
Náročnosť
1
Porcia

Ingrediencie

  • Bageta/ciabatta/focaccia
  • Mozzarella
  • Prosciutto crudo /použité Prosciutto di San Daniele (DOP)/
  • Olivy
  • Rajčiny
  • Bazalka
  • Olivový olej
  •  

Postup receptu

Panini patria neodmyslitelne k Taliansku. Talianska kuchyňa si zakladá na jednoduchých, rýchlych receptoch s minimom surovín, ale zato kvalitných. Svoje vlastné panini si môžete pripraviť aj doma vďaka grilu Sage BGR840. Na grile môžete nastavovať výšku hornej dosky, aby ste svoje panini riadne prepiekli, ale pritom stlačené, tak ako ich máte radi :-) Pre panini sú typické opečené mriežky na bagete a vďaka vyberateľným doskám si mriežku vyrobíte na akej strane panini si budete priať. Panini môžete plnit všetkým, čo máte radi. Myslite len na to, že niekedy menej je viac a radšej zvoľte kvalitné potraviny. Skúste svoje prvné panini aj vy, je to ideálne jedlo pre teplé letné dni. Zamilujete si ich.

  1. 1.

    Zapnite gril a nastavte na pravom koliesku (ovládač teploty) teplotu na panini (sendviče).

  2. 2.

    Medzitým pripravte samotné panini. Rozrežte bagetu na pol, pokvapkajte ju olivovým olejom a posypte nasekanou bazalkou.

  3. 3.

    Položte prosciutto, plátky mozzarelly a nasekané olivy. Zavŕšte plátkami rajčín.

  4. 4.

    Akonáhle sa ozve zvukový signál, gril dosiahol správnu teplotu a môžete začať.

  5. 5.

    Potrite dosky trochou olivového oleja.

  6. 6.

    Položte svoje budúce panini na grilovaciu dosku a priklopte.

  7. 7.

    Z boku si nastavte výšku hornej dosky a použijte na to držadlo pre vyrovnanie.

  8. 8.

    Grilujte 5-8 minút, podľa toho, ako prepečené panini máte radi.

  9. 9.

    Po zložení panini z grilu, ešte za tepla očistite grilovacie dosky papierovou utierkou a máte upratané

  10. 10.

    Podávajte s pohárikom vychladeného prosecca.

Pochutnajte si!
 

BGR840

Pokrm pripravujeme pomocou:
Kontaktný a barbeque gril 2v1 so sondou

Dozvedieť sa viac