Sage | Recepty a tipy | Mleté bravčové mäso s feta syrom grilované v baklažáne

Mleté bravčové mäso s feta syrom grilované v baklažáne

Přehrát video
Mleté mäso je ideálne pre začiatočníkov v grilovaní
45
Príprava jedla + varenie
Ľahká
Náročnosť
4
Porcia

Ingrediencie

  • 600 g mletého bravčového mäsa
  • 120 g feta syru
  • 4 žĺtky 
  • 1,5 dl panenský olivový olej
  • soľ,čerstvo mleté čierne korenie 
  • citrónová šťava
  • 1 ks pevný baklažán 
  • 3 strúčiky cesnaku

Postup receptu

  1. 1.

    Mäso dáme do misky, pridáme soľ, čerstvé mleté ​​korenie, syr, žĺtky, časť olivového oleja, citrónovú šťavu, roztlačený cesnak a všetko dôkladne premiešame, aby sa nám chute spojili. Pozor: zmes nesmieme šľahať, len opatrne rukami premiešať.

  2. 2.

    Mäso necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinúť na izbovej teplote. Baklažán umyjeme, osušíme, nakrájame na 2 mm tenké plátky. Plátky baklažánu rozložíme, pokvapkáme olivovým olejom mierne okoreníme a položíme na nich ochutené mäso. 

  3. 3.

    Mäso zabalíme a grilujeme cca. 4 minúty po oboch stranách. 

  4. 4.

    Podávame s čerstvou zeleninou/opečenou bielou bagetkou. 

BGR840

Pokrm pripravujeme pomocou:
Kontaktný a barbeque gril 2v1 so sondou

Dozvedieť sa viac