Sage | Recepty a tipy | Horúca čokoláda

Horúca čokoláda

Přehrát video
Hustotu nápoja určuje množstvo použitej čokolády
10 minut
Príprava jedla + varenie
Ľahká
Náročnosť
1
Porcia

Ingrediencie

  • 250 ml vody
  • 50 g tmavej čokolády
  • čajová lyžička kakaového masla
  • med a vanilka
  • podľa chuti môžete pridať chilli

Postup receptu

  1. 1.

    Pravá horúca čokoláda vzniká rozpustením čokolády v mlieku alebo vode.

  2. 2.

    V napeňovači Sage BMF600 zohrejte vodu na 60 °C. Do horúcej vody postupne nasypte kúsky čokolády.

  3. 3.

    Na 250 ml vody je potrebných 50 g tmavej čokolády alebo 60 g bielej čokolády a maximálne 1 čajová lyžička kakaového masla.

  4. 4.

    Na záver sa do rozpustenej čokolády pridáva korenie (podľa chuti).

  5. 5.

    Medzi tradičné korenia do čokolády patrí chilli, med a vanilka.

BMF600

Pokrm pripravujeme pomocou:
Indukčný penič mlieka

Dozvedieť sa viac