Sage | Recepty a tipy | Grilovaný pstruh na masle s baby cuketou a citrónom

Grilovaný pstruh na masle s baby cuketou a citrónom

Přehrát video
Skvelý recept na prípravu chutného pstruha
40
Príprava jedla + varenie
Stredná
Náročnosť
4
Porcia

Ingrediencie

  • 4 ks pstruha
  • 4 stonky čerstvého tymiánu 
  • 4 stonky hladkolistej petržlenovej vňate
  • 2 listy póru 
  • 1 citrón, soľ, mleté čierne korenie
  • 150 g masla
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky

Postup receptu

  1. 1.

    Očisteného, vypitvaného a osušeného pstruha v brušnej dutine osolíme a okoreníme. 

  2. 2.

    Čerstvé bylinky prepláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a zviažeme s pórom, ktorý vložíme do pstruha spolu s plátkom masla. Takto naplneného pstruha poprášime hladkou múkou. 

  3. 3.

    Gril rozohrejeme na 220 °C (poloha SEAR) a rozohrejeme aj zvyšok masla. Pstruhy grilujeme po oboch stranách, kým nezískajú zlatistú farbu. 

  4. 4.

    Solíme a koreníme až na záver, po ugrilovaní. 

BGR820

Pokrm pripravujeme pomocou:
Kontaktný a barbeque gril 2v1 s displejom

Dozvedieť sa viac