Sage | Recepty a tipy | Grilovaný losos Graved Lax

Grilovaný losos Graved Lax

Přehrát video
Losos na grile na francúzsky spôsob Graved Lax
30
Príprava jedla + varenie
Stredná
Náročnosť
4
Porcia

Ingrediencie

  • 800 g čerstvého filetu z lososa s kožou
  • 1 hrnček hrubozrnnej morskej soli
  • 2 hrnčeky krupicového cukru
  • 8 guličiek nového korenia 
  • 4 ks bobkového listu
  • 100ml panenského olivového oleja 
  • 100ml brandy, alobal

Postup receptu

  1. 1.

    Z lososa odstránime šupiny. Filet umyjeme, osušíme. Hrubú morskú soľ a cukor nasypeme do misky a zamiešame. Túto zmes nanesieme na pripraveného lososa, rozotrieme po celej ploche, pridáme korenie a necháme marinovať na izbovej teplote cca. 20 minút.

  2. 2.

    Po 20 minútach pokvapkáme brandy a necháme marinovať ďalších 2,5 h.

  3. 3.

    Lososa vyberieme z marinády, umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Pokvapkáme olivovým olejom a zabalíme do alobalu.

  4. 4.

    Papilotu dáme na rozpálený gril (cca. 180°C) a grilujeme asi 15 minút.

  5. 5.

    Potom odstránime alobal a lyžicou môžeme ukrajovať z ugrilovaného lososa Graved Lax.

BGR820

Pokrm pripravujeme pomocou:
Kontaktný a barbeque gril 2v1 s displejom

Dozvedieť sa viac