Sage | Recepty a tipy | Grilované krevety na olivovom oleji s kúskami sladkého ananásu a kokosu

Grilované krevety na olivovom oleji s kúskami sladkého ananásu a kokosu

Grilovaný ananás a krevety položte na tanier a posypte kokosom
30
Príprava jedla + varenie
Stredná
Náročnosť
4
Porcia

Ingrediencie

  • 24 ks kreviet s chvostíkmi
  • 1  sladký ananás
  • 2 PL strúhaného kokosu
  • 0,5 dl  extra panenského olivového oleja
  • 1 PL hnedého cukru
  • 3 PL masla
  • štipka soli 

Postup receptu

  1. 1.

    Krevety s chvostíkmi rozmrazte pri izbovej teplote. Potom ich rozložte na savý papier, dôkladne osušte a olúpte. Ananás očistite, nakrájajte na plátky alebo väčšie kúsky.

  2. 2.

    Rozpáľte gril na cca. 200 °C (5. hodnota na stupnici termostatu), nalejte naň olivový olej, na ktorý potom rozložte osušené a osolené krevety. Grilujte po oboch stranách 3 minúty (čas grilovania závisí od veľkosti kreviet).

  3. 3.

    Na druhej polovici grilu rozohrejte kvalitné maslo, nasypte na neho cukor a nechajte ho skaramelizovať. Na tento základ položte nakrájaný ananás a grilujte približne 5 minút po oboch stranách. Na vzniknutú šťavu nasypte strúhaný kokos, ktorý zľahka orestujte (resp. prehrejte).

  4. 4.

    Grilovaný ananás a krevety položte na tanier a posypte kokosom.

800GR

Pokrm pripravujeme pomocou:
Kontaktný a barbeque gril 2v1

Dozvedieť sa viac