Sage | Recepty a tipy | Grilovaná roštenka z mladého býka s grilovaným kukuričným klasom s cesnakovým maslom

Grilovaná roštenka z mladého býka s grilovaným kukuričným klasom s cesnakovým maslom

Přehrát video
Podávajte s opečenou bielou bagetou
40
Príprava jedla + varenie
Stredná
Náročnosť
4
Porcia

Ingrediencie

  • 1 kg roštenky z mladého býka
  • 4 ks kukuričných klasov 
  • 1 PL hrubozrnnej morskej soli
  • 1 PL farebného korenia 
  • 0,15 kg masla
  • 2 hlavičkycesnaku
  • 1 ks bielej bagety 

Postup receptu

  1. 1.

    Na rozpálený gril (cca 230 ºC – hodnota SEAR) položte osušené 250 g steaky, ktoré dopredu nesoľte, nekoreňte ani nemarinujte. Mäso má mať izbovú teplotu, preto ho vyberte z chladničky už minimálne 5 hodín pred grilovaním. Grilujte ho po oboch stranách približne 5 a 5 minút (medium). Potom steaky odoberte z grilu, položte na drevenú dosku a až teraz ich po obidvoch stranách osoľte a okoreňte čerstvo namletým korením. Mäso nechajte odpočinúť min. 2 minúty. Takto pripravený steak bude krehký a šťavnatý.

  2. 2.

    Vhodnou prílohou je kukuričný klas, ktorý prekrojte na tri časti a grilujte na panenskom olivovom oleji. V priebehu grilovania klas niekoľkokrát otočte. Po opečení ho potrite rozohriatym maslom a podľa chuti osoľte. Rovnakým spôsobom pripravte aj pozdĺž rozkrojenú hlavičku cesnaku.

  3. 3.

    Podávajte s opečenou bielou bagetou. 

BGR820

Pokrm pripravujeme pomocou:
Kontaktný a barbeque gril 2v1 s displejom

Dozvedieť sa viac