Postup receptu
Cukety patria k najobľúbenejším prázdninovým plodom. Ich využitie je naozaj široké: skvele sa hodia na prípravu polievok, sú výbornou surovinou na grilovanie, hodia sa i do sladkého, a naviac sú ideálne aj k rôznym plackám.
Na prípravu práve cuketových placiek sa hodí ideálne inteligentný kontaktný gril Sage BGR840 Smart, na ktorom pri rozložení jednoducho pripravíme napríklad zeleninu, palacinky, zemiakové placky či vajcia. Podsvietený LCD displej zobrazuje nastavenú teplotu v rozsahu 160–230 °C a o jej dodržanie sa stará senzor Element IQ, ktorý detekuje pokles teploty a teplo v danej oblasti vyrovnáva.
- 1.
Ošúpte a na jemno nastrúhajte cukety.
- 2.
Cuketu preložte do cedidla a vymačkajte z nej prebytočnú vodu. Čím viacej jej odstránite, tým menej múky budete potrebovať do cesta a placky budú chrumkavejšie.
- 3.
Pridajte ďalšie ingredience – múku (použité 150 g), vajcia, prelisovaný cesnak, solamyl, majoránku, drvenú rascu, soľ a zmes dôkladne zamiešajte. Cuketa neobsahuje škrob ako zemiak, preto je potrebné použíť viac vajec a solamyl, aby zmes držala dobre pohromade.
- 4.
Rozpáľte gril Sage BGR840 na maximum – nastavíte ovládačom teploty vpravo a na podsvietenom LCD displeji sa ukáže 230 °C.
- 5.
Zo strany grilu je ovládač nastavenia sklonu spodnej dosky – nastavili sme ju do roviny, aby nám olej nastekal z grilovacej plochy rovno do zbernej nádobky.
- 6.
Vyberateľné dosky s nepriľnavým povrchom Quantanium™ PFOA free, nastavte, aby rovná plocha bola dole. Kvapnite olej a lyžicou potom tvarujte placky.
- 7.
Opečte z oboch strán, placky sa neprilepujú vďaka nepriľnavému povrchu a idú ľahko obrátiť.
- 8.
Ešte teplý gril očistite papierovou utierkou a máte upratané! :-)
- 9.
Cuketové placky je možné servírovať i ako prílohu, pokiaľ teda sa po nich nezapráši a nezjedia sa samotné.
- 10.
Podávajte ideálne rovno z grilu, teplé sú najlepšie. Nezostanú.
- 11.
Cuketové placky skvele doplní pohárik chladeného čapovaného piva.