Postup receptu
Chile Verde, alebo presnejšie Carne De Puerco En Salsa Verde, je mexické zelené chili bez fazule - recept je pripravený v spolupráci s Willmann.sk
- 1.
Bravčové plece osušte, dočistite a nakrájajte na väčšie kocky.
- 2.
Obsah konzerv s paprikami a paradajkami vylejte do cedníka, odstráňte stonky a nakrájajte na väčšie kúsky.
- 3.
Cibuľu s cesnakom očistite a nakrájajte na väčšie kúsky.
- 4.
Rozohrejte vhodnú panvicu a opražte rascu. Presypte rascu do plytkej nádoby a nechajte vychladnúť, potom ju spracujte v mažiari na jemný prášok.
- 5.
Všetky suroviny vložte do tlakového hrnca a rukami dobre premiešajte. Hrniec uzatvorte a natlakujte. Varte 30 minút od dosiahnutia tlaku 1 bar.
- 6.
Po odtlakovaní tlakového hrnca premiestnite uvarené mäso do vhodnej nádoby a prikryte potravinovou fóliou. Pridajte nasekaný koriander a suroviny rozmixujte ručným mixérom na jemnú omáčku. Do hrnca opäť vložte uvarené mäso, dobre premiešajte a dochuťte rybacou omáčkou.
Podávajte v malých miskách s tortillami alebo „mexickou“ červenou ryžou Arroz Rojo, malým množstvom ochuteného oleja a limetovou šťavou. Kyslú smotanu pred podávaním nechajte ohriať na izbovú teplotu a vyšľahajte v malej miske. Dozdobte nasekanou pažítkou alebo čerstvým koriandrom. Opečenú limetu ponúknite na samostatnom tanieri.
Podrobnejší popis receptu nájdete TU.