Postup receptu
Chodíte do Talianska na lyžovačku? Tento nápoj si môžete objednať snáď v každom bare na ktorejkoľvek zjazdovke. Spoznáte ho podľa žiarivo žltej farby a šľahačky. Pôvodný recept neobsahuje kávu, ale časom ju do receptúry zahrnuli. Tento nápoj vás na zjazdovke naozaj zahreje a povzbudí.
- 1.
Zohrejte vaječný likér s rumom a nalejte ho do menšieho pohára.
- 2.
Pomaly prilejte espresso - najlepšie ho nalejete cez lyžičku po stenách pohára. Vrstvy vám tak zostanú pekne oddelené.
- 3.
Nakoniec pridajte šľahačku.
- 4.
Namiesto rumu môžete použiť aj brandy alebo whiskey.
Pokiaľ budete šoférovať, prípadne je na vás klasické Bombardino príliš silné, môžete vyskúšať nealkoholickú verziu. Namiesto vaječného likéru a rumu použite osladenú zahustenú smotanu. Tú nalejte do malého pohárika - stačí cca 10 ml. Ak máte radi sladkú kávu, môžete dať aj 20 ml. Pripravte espresso, pomaly ho nalejte na zahustenú smotanu a potom pridajte trochu šľahačky.
Recept a fotka pochádza z publikácie Kniha o kávě, ktorej autorom je Petra Veselá (vydlo vydavateľstvo Smart Press, www.smartpress.cz).