Sage | Recepty a tipy | Bombardino

Bombardino

Přehrát video
Tento nápoj vás zahreje a povzbudí
15 minút
Príprava jedla + varenie
Ľahká
Náročnosť
1
Porcia

Ingrediencie

  • espresso
  • 20 ml vaječného likéru
  • 10 ml rumu
  • šľahačka 

Postup receptu

Chodíte do Talianska na lyžovačku? Tento nápoj si môžete objednať snáď v každom bare na ktorejkoľvek zjazdovke. Spoznáte ho podľa žiarivo žltej farby a šľahačky. Pôvodný recept neobsahuje kávu, ale časom ju do receptúry zahrnuli. Tento nápoj vás na zjazdovke naozaj zahreje a povzbudí. 

  1. 1.

    Zohrejte vaječný likér s rumom a nalejte ho do menšieho pohára.  

  2. 2.

    Pomaly prilejte espresso - najlepšie ho nalejete cez lyžičku po stenách pohára. Vrstvy vám  tak zostanú pekne oddelené. 

  3. 3.

    Nakoniec pridajte šľahačku. 

  4. 4.

    Namiesto rumu môžete použiť aj brandy alebo whiskey.

Pokiaľ budete šoférovať, prípadne je na vás klasické Bombardino príliš silné, môžete vyskúšať nealkoholickú verziu. Namiesto vaječného likéru a rumu použite osladenú zahustenú smotanu. Tú nalejte do malého pohárika - stačí cca 10 ml. Ak máte radi sladkú kávu, môžete dať aj 20 ml. Pripravte espresso, pomaly ho nalejte na zahustenú smotanu a potom pridajte trochu šľahačky. 

Recept a fotka pochádza z publikácie Kniha o kávě, ktorej autorom je Petra Veselá (vydlo vydavateľstvo Smart Press, www.smartpress.cz). 

BES920

Pokrm pripravujeme pomocou:
Espresso s dvojitým bojlerom

Dozvedieť sa viac