Sage | Recepty a tipy | Zmrzlina ako žiadná iná

Zmrzlina ako žiadná iná

Přehrát video
Zmrzlina všeobecne vychádza s piatich základných komponentov, ktorými sú ľad, tuk, pevné látky, cukry a vzduch. Konkrétne složenie sa líší podľe jednotlivých druhov zmrzlín. Gelato má napríklad nízky obsah tuku a vyrába sa z čerstvého mlieka, smotany, ovocia apod. Je hutnejšie, má krémovitejšiu textúru, lepšiu stabilitu a servíruje se pri vyšších teplotách. Naproti tomu sorbet je cukrový sirup obohatený o ďaľšie zložky – typicky ovocné. Neobsahuje mliečne tuky a je teda vhodný i pre ľudí na bezlaktózovej diéte. Vedľa notoricky známych druhov môžeme však naraziť na celáý rad ďalších – napríklad typy ako sherbet, granita, Philadelphia (bezvaječná zmrzlina), parfet a ďaľšie. V našich končinách sa ale nejčastejšie stretávame s delením zmrzlín na ovocné, smotanové a mliečne. 

Tak či tak, kdeď jeme zmrzlinu, chceme, aby bola kvalitná. Nemáme záujem o mraženú hmotu, ktorá má so zmrzlinou spoločný len názov. Ako kvalitnú zmrzlinu poznať? Prvou indíciou by nám mohla dať farebnosť jednotlivých druhov – pokiaľ farba zodpovedá skôr výrazným farbivám ako prirodzené surovine príchuti. Napríklad vanilková by nemala žiariť ako slniečko, ale mala by byť skôr krémovo biela.

Pokiaľ si chcete všetko postrážiť a netápať, kam na zmrzlinu zájsť, doporučujeme výrobu domácej zmrzliny. Pri nej budete mať všetko pod kontrolou, a naviac si zakaždým môžete pripraviť zmrzlinu presne takú, na akú budete mať zrovna chuť. Zmrzlinovač Sage BCI600 vám s ňou hravo pomôže. Je to prvý výrobník zmrzliny, ktorý automaticky rozpozná hustotu pripravovaného mrazeného dezertu podľa vášho nastavenia a bude dezert uchovávať zmrazený až do jeho podávania. Disponuje 12 programami pre nastavenie štruktúry dezertu – od mäkších mražených dezertov jako je sorbet, cez mrazené jogurty a gelato až po klasickú zmrzlinu. Ponúka možnosť výberu medzi automatickým a manuálnym režimom od 5 do 180 min a je vybavený kompresorom, takže pri príprave odpadnú zdĺhavé práce s namrazovaním vyberateľnej litrové nádoby či pridávaním ľadu a zamrazením v chladničke. Pred použitím vďaka funkci PRE-COOL zaistí vychladenie až na -30 ͦC.

Vďaka priehľadnému veku môžete prípravu dezertu nielen kontrolovať, ale i pridávať dodatočné ingredience ako napríklad ořiešky, ovocie alebo kúsky čokolády. Zmrzlinovač Sage BCI600 má podsvietený LCD displej a aby zmrzlina vydržala vychladená až do podávania, je zmrzlinovač vybavený funkciou KEEP COOL, ktorý udrží ideálnu teplotu zmrzliny po dobu až 3 hodín.
BCI600

Pokrm pripravujeme pomocou:
Výrobník zmrzliny s kompresorom

Dozvedieť sa viac