Sage | Recepty a tipy | Maslo s medvedím cesnakom (beurre composé)

Maslo s medvedím cesnakom (beurre composé)

Přehrát video
Doprajte si k nedeľnému obedu malé predjedlo s medvedím cesnakom.
2 hod 15 min.
Príprava jedla + varenie
Ľahká
Náročnosť
500 g
Porcia

Ingrediencie

  • 500 g Maslo (100%)
  • 110 g  Listy medvedieho cesnaku (Allium ursinum) (22%)
  • 20 g Vňať petržlenu záhradného (Petroselinum crispum) (4%)
  • 25 g Citrónová šťava (5%)
  • 5 g   Soľ (1%)
  • 1,5 g Čierne korenie (0.3%)

Postup receptu

Recept na toto neobyčajné predjedlo bol pripravený v spolupráci s Willmann.sk

  1. 1.

    Pripravte suroviny: V dostatočnom predstihu vyberte maslo z chladničky, nakrájajte na väčšie kocky a vo vhodnej nádobe nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Listy medvedieho cesnaku a petržlenovú vňať umyte, odstreďte a nechajte vyschnúť na kuchynskej utierke.

  2. 2.

    Nakrájajte: V prípade, ak pri príprave použijete food processor, nakrájajte listy medvedieho cesnaku spoločne s petržlenovou vňaťou nahrubo. V opačnom prípade byliny nasekajte najemno.

  3. 3.

    Premiešajte: V prípade, ak pri príprave použijete food processor, rozdeľte nakrájané listy medvedieho cesnaku na dve časti v pomere zhruba 1:4. Väčšiu časť spoločne s petržlenovou vňaťou a maslom vložte do nádoby food processora a rozmixujte. V opačnom prípade vmiešajte s použitím stierky na cesto vo vhodnej nádobe najemno nasekané byliny do zmäknutého masla.

  4. 4.

    Ochuťte: Maslo s bylinami ochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. V prípade, ak ste pri príprave použili food processor, po dochutení vmiešajte ostatnú časť nahrubo nakrájaných listov medvedieho cesnaku.

  5. 5.

    Uchovajte: V závislosti od spôsobu ďalšieho použitia a predpokladanej dĺžky uskladnenia takto pripraveným maslom naplňte cukrárske vrecko alebo ho zabaľte do papiera na pečenie či potravinárskej fólie. Maslo uchovajte v chladničke (< 7 dní) alebo mrazničke (< 6 mesiacov).

BFP800

Pokrm pripravujeme pomocou:
Food procesor

Dozvedieť sa viac