Postup receptu
Recept na toto neobyčajné predjedlo bol pripravený v spolupráci s Willmann.sk
- 1.
Pripravte suroviny: V dostatočnom predstihu vyberte maslo z chladničky, nakrájajte na väčšie kocky a vo vhodnej nádobe nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Listy medvedieho cesnaku a petržlenovú vňať umyte, odstreďte a nechajte vyschnúť na kuchynskej utierke.
- 2.
Nakrájajte: V prípade, ak pri príprave použijete food processor, nakrájajte listy medvedieho cesnaku spoločne s petržlenovou vňaťou nahrubo. V opačnom prípade byliny nasekajte najemno.
- 3.
Premiešajte: V prípade, ak pri príprave použijete food processor, rozdeľte nakrájané listy medvedieho cesnaku na dve časti v pomere zhruba 1:4. Väčšiu časť spoločne s petržlenovou vňaťou a maslom vložte do nádoby food processora a rozmixujte. V opačnom prípade vmiešajte s použitím stierky na cesto vo vhodnej nádobe najemno nasekané byliny do zmäknutého masla.
- 4.
Ochuťte: Maslo s bylinami ochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. V prípade, ak ste pri príprave použili food processor, po dochutení vmiešajte ostatnú časť nahrubo nakrájaných listov medvedieho cesnaku.
- 5.
Uchovajte: V závislosti od spôsobu ďalšieho použitia a predpokladanej dĺžky uskladnenia takto pripraveným maslom naplňte cukrárske vrecko alebo ho zabaľte do papiera na pečenie či potravinárskej fólie. Maslo uchovajte v chladničke (< 7 dní) alebo mrazničke (< 6 mesiacov).