Sage | Recepty a tipy | Klasický tatarák

Klasický tatarák

Přehrát video
Klasický tatarák
15 min.
Príprava jedla + varenie
Ľahká
Náročnosť
4
Porcia

Ingrediencie

  • 400 g sviečkovice
  • repkový olej podľa potreby
  • 130 g vaječných žĺtkov
  • 35 g dijónskej horčice
  • 16 g šalotky
  • 16 g kapari
  • 16 g pažítky
  • 12 g kyslých uhoriek
  • štipka soli a čierneho korenia

Postup receptu

Recept na toto obľúbené pred, alebo hlavné jedlo? ;-) bol pripravený v spolupráci s Willmann.sk

  1. 1.

    Podľa svojich preferencií mäso pomeľte, rozmixujte alebo nakrájajte.

  2. 2.

    Do mäsa primiešajte vaječné žĺtky a podľa potreby aj olej.

  3. 3.

    Vzniknutú hmotu ochuťte šalotkou, kapari a kyslou uhorkou nakrájanými na 2 – 3 mm kocky.

  4. 4.

    Pridajte dijónsku horčicu, soľ a čierne mleté korenie.

  5. 5.

    Pri podávaní ozdobte pažítkou.

Tatarák podávajte na vychladených tanieroch.